Wegens een prive-evenement sluit Happiness Expo op woensdag 29 november om 17u00. Laatste toegang om 16u15.

Meer kunst? Meer wetenschap? Meer geluk!

Met jouw HAPPINESS toegangsticket geniet je van korting bij:

RMFAB – Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België – MrBAB
– Musée Old Masters Museum
– Musée Fin-de-Siècle Museum

RMAH – Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis – MRAH
– Museum Kunst & Geschiedenis
– MIM: Muziekinstrumentenmuseum

KBR – Koninklijke Bibliotheek van België
– KBR Museum

Planetarium

Toon jouw HAPPINESS ticket aan het onthaal en krijg € 2 korting* per ticket.
* € 1 korting bij Planetarium

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

De collecties van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten zijn een afspiegeling van de geschiedenis van de beeldende kunst van de 15e eeuw tot vandaag. Ze tonen een zeer uitgebreid overzicht van de westerse kunstgeschiedenis en herbergen een aantal opmerkelijke ensembles van werken van Zuid-Nederlandse en Belgische kunstenaars: voornamelijk schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en prenten, maar ook kunstvoorwerpen en meubelen afkomstig uit schenkingen of depots en zelfs een aantal niet-Europese stukken.

www.fine-arts-museum.be

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis

De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis maken deel uit van de Federale Wetenschappelijke Instellingen, die op hun beurt worden geleid door de minister van Wetenschapsbeleid van België. De KMKG omvatten verschillende musea in Brussel: Museum Kunst & Geschiedenis, Muziekinstrumentenmuseum (MIM), Hallepoort.

Museum Kunst & Geschiedenis
Maak een wereldreis door de geschiedenis! In het Museum Kunst & Geschiedenis wandel je van prehistorische vuistbijlen naar Egyptische mummies. Je snuistert door het Delfts aardewerk en zet een stap achteruit om de indrukwekkende Brusselse wandtapijten te bekijken. Je gaat de oosterse toer op tussen de Aziatische boeddha’s en reist naar de andere kant van de wereld om precolumbiaanse beeldjes te bewonderen.

Muziekinstrumentenmuseum
In een prachtig gerestaureerd complex in hartje Brussel worden bijna 10.000 muziekinstrumenten bewaard. De 1200 interessantste en meest sprekende exemplaren staan opgesteld en zijn omkaderd door beeldmateriaal, teksten en muziek! Het art nouveau gebouw en het neo-klassieke deel uit de 18e eeuw zijn architecturale parels op de Kunstberg, tussen de andere niet te missen musea en culturele pleisterplaatsen.

Hallepoort
Van de duizenden personen die dagelijks het feeërieke monument passeren, kennen slechts weinigen het bewogen verleden ervan. Deze enige bewaarde Brusselse stadspoort – gelegen op de kleine ring tussen het Louizaplein en het Zuidstation – is meer dan 600 jaar oud en vormt de opvallendste getuige van het middeleeuwse verleden van de stad. Verspreid over vier verdiepingen komt naast het unieke monument zelf tevens de geschiedenis van de stad aan bod. Beklim de 169 treden van de Hallepoort en geniet vanop de top van het gebouw van het mooie panorama op Brussel.

www.kmkg-mrah.be

Koninklijke Bibliotheek van België

De Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) is de nationale wetenschappelijke bibliotheek. Ze verzamelt álle Belgische publicaties en bewaart, beheert en bestudeert een omvangrijk cultureel en historisch patrimonium van ruim 8 miljoen documenten. Ze geeft het publiek toegang tot informatie, faciliteert onderzoek en biedt culturele beleving aan.

KBR Museum
Beleef de 15de eeuw in onze streken en ontdek de beelden, verhalen en personages uit de Librije van de hertogen van Bourgondië. Zeshonderd jaar geleden regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Deze rijke en machtige vorsten en gecultiveerde mecenassen stelden een schat samen. Een schat die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een unieke en kostbare verzameling verluchte handschriften.

Heel wat van deze meesterwerken wisten de tand des tijds te doorstaan. Ontdek ze nu in het KBR museum. Verken het middeleeuwse culturele verleden van Europa en bewonder de prachtige verluchte handschriften uit de hertogelijke bibliotheek. De handschriften vormen het hart van het museum en er valt ook heel wat te beleven!

www.kbr.be

Planetarium

Het Planetarium van Brussel is een magische plek die je de fonkelende schoonheid van onze sterrenhemel doet ontdekken. In een halfronde koepel vloeien de panoramische landschappen en astronomische beelden van het hemelgewelf naadloos in elkaar over en worden de geheimen van het firmament ontsluierd. Het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België, een van de grootste van Europa, verwelkomt bezoekers in een totaal vernieuwde projectiezaal. De zaal beschikt over een state-of-the-art projectiesysteem, opgebouwd uit 8 videoprojectoren die een spectaculaire projectie creëren op het volledige oppervlak van de koepel van 840 m². Dankzij de databank met meer dan 100.000 sterren, is het mogelijk om tussen de planeten te reizen, over het oppervlak van Mars te vliegen en tussen de ringen van Saturnus te zweven. Maar waarom daar al stoppen? Reis gewoon door naar de grenzen van ons zonnestelsel en de Melkweg!

www.planetarium.be